Opdateret d. 15. oktober 

Næste arrangement:      Turkalender

22. okt - Virksomhedsbesøg på Scania er desværre aflyst

Men så heldige vi er, har Jønne et tilbud om en tur, som han har skrevet i Dæk Spark - hold øje med hans status på det. 

23. okt - Sæsonafslutning - Læs her: Invitation

-----------------------------------------------------------------------------------

Søndagstur   15/10

Da tiden nærmede sig for weekendens forberedelser, ja så meldte DMI godt søndagsvejr, og det ville jeg så ikke lade gå til spilde.
Derfor smækkede jeg en tur til Friedrichstad på hjemmesiden og håbede på det bedste.

Der var heldigvis nogle andre som også havde lyst til en søndagstur, så vi var 9 MC + en passager der var klar til at lægge fra Rødekro kl. 10 - selv om det ikke var helt som ventet. Det var diset denne formiddag - men det klarede heldigvis op hen ad vejen.

Vi tog motorvejen ned lige over grænsen, og tog derfra ind på landevejene. Først vest mod Stadum, og så lidt kringleveje mod Joldelund, hvor vi gjorde holdt for lige at strække ben og snakke om vejene.

Ja og vejen var visse steder heller ikke som forventet - eller var den.
De tyske bønder var på arbejde flere steder, og det gav noget svineri på vejene - som kunne ses på maskinerne. Der venter et vaskearbejde.

  

Derfra gik det videre mod Friedrichstad, som nu var blevet rigtig dejlig at være i, for solen var godt fremme og jeg fortrød at have inderfor i jakken.

Vi parkerede mellem en masse andre MC folk, som havde fået samme gode ide som os. Der var mange på vejene i dag.

Det var planen at ankomme kl. 12.30 - men til stor utilfredshed blev det først 12.35 som visse skulle påpege meget kraftigt. Den kritik var dog svær at tage alvorlig, for smilet afslørede en anden stemning.

Ja det var faktisk svært - meget svært - at holde pessimismen oppe og det gode humør væk. Det lykkedes heller ikke, for da vi sad om bordet i den gode fiskeresturant blev der grinet meget.

Finn var rigtig glad for at han ikke var skydeskive hele tiden.

Den tjans måtte turlederen stå noget for, da han fik serveret en øl med skum.

  

Efter vi havde spist blev der oset lidt på pladsen, og 4 stk. tog afsted da de huslige pligter ventede.

Vi resterende 5 MC tog så den anden vej ud af byen på vejen hjem. 

Vi var ikke kommet langt før der lige kom en omkørsel på tværs, som man kan se nederst til højre på turgrafen.

Brandvæsenet havde blokeret vejen og vi måtte vende om.

Så er det jo heldigt at have Garmin på styret, og så fandt vi hurtigt en omvej og kom tilbage på ruten.

Vi sluttede på OK i Padborg med Lottes kaloriebombe af en chokolade-smarties kage - uha den smagte godt 
Tak for det Lotte

Jeg vil sige tak for deltagelse til de fremmødte. Det blev en dejlig dag.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør, turleder

Sidste turmøde i år    9/10

Turudvalget afholdt årets sidste turmøde, for at få planlagt sæsonafslutningen.

Der var en masse gode minder på programmet, så snakken gik, men vi fik lavet en dagsorden som nu er sendt ud til alle medlemmer på mail.
Har du ikke fået den, så kontakt WEB-redaktør så det kan blive rettet.

Der er fuld koncentration om aftenens emner, bl.a. hvor mange km GTC har brændt af tilsammen, hvor mange vi i gennemsnit har været på turen, hvem der har mødt på forkert startsted flest gange - jo man bliver overrasket når et år lægges sammen.

Læs invitation ovenfor, for menu.

Venlig hilsen og på gensyn
Lars W
WEB-redaktør

Søndagstur med Asger   -1/10

I mandags havde vi vores sidste mandagstur, og turudvalget snakkede lidt frem og tilbage om hvad vi skulle gøre ved den frie kommende søndag som vi havde i programmet.
Asger var hurtig ud og sige, at han da gerne ville lave en tur til os på den kommende søndag, så det problem var løst bare sådan, jo det kan være let og være i turudvalget.

Det blev søndag og vejret viste sig som en perfekt sensommerdag.
Men under Asgers information om turen, som skulle gå lidt frem og tilbage på små fine veje langs motorvejen, blev vi lige advaret om, at vejene kunne være lidt udfordrende, med efterladenskaber fra bøndernes afgrøder, løvfald og lørdagens nedbør. Der var jo kommet flere liter regn pr. kvadratmeter, end hvad en gennemsnits Bayersk familier drikker af øl på et helt år.

Og det var ikke kommet helt væk fra vejene.

Nu var vi advaret, og Asger havde da skåret yderligere kraftig ned på grusvejene, og havde fundet nogle flotte veje til vores søndagstur, rundt i området syd for Åbenrå og Rødekro, videre op igen og ud på Løjt land, for og ramme Golfbanen derude.

Her kunne vi så i strålende solskin indtage vores frokost, og de kager som Asger havde strikke sammen til os, hvorefter vi fik et tilbud om og prøve og slår lidt til golfkuglen - og ikke bilen.

Og med de flestes ringe kendskab til dette, men dog med en lille instruktion fra Asger, gik vi i gang på slå til kuglen.

  

Ja der er forskel på elegancen folk imellem.

Godt at luften ikke er så hård at slå i, for den fik godt nok en masse tæv.

Vi fik en masse sjove grin og hygge ud af dette, og hvis Golfklubben derude har et skjult kamera hængt op, ja så bliver deres julefrokost ekstra sjov hvis de vise filmen (kan stadig grine af de sjove øjeblikke som opstod - hi hi)

Ja man kunne have sagt sig selv, at Erling ville være god på putteren tongue-out

Efter strækøvelse m.m., kørte vi igen af snoede veje retur ind gennem Åbenrå for at ende ved Pølsevognen ved Sydhavnen.

Der var misundelige blikke fra Flemming og Frits på den hotdog. Tror faktisk den var tømt for kalorier længe inden den nåede munden.

Vi var 8 MC ’er og 11 personer m/k og fik kørt en ca., 85 km.

På vegne af turudvalget vil vi gerne sige stor tak til Asger for en fin og sjov tur på en perfekt søndag.

Hilsen Jønne

Sidste mandagstur i år -  25/9

Kurt havde fornøjelsen af, at skulle stå for sæsonens sidste mandagstur. Den havde han planlagt skulle gå fra Rødekro til Padborg.

Der mødte så 22 op - inklusiv Kurt, som belært af egen erfaring mødte det korrekte sted og i god tid, så dagens tur ikke blev overladt til TomTom. 

Den spændt ventende flok stillede op til foto og hører på Kurts plan.

Der var så 18 MCér der rullede ud og nød denne mandag aften, som var lidt køligere og mørkere end sommerens mandage, men stadig et udmærket MC vejr.

Atter var der fundet veje som flere af os ikke havde kørt på før, og det er jo egentlig lidt utroligt. 
Eller er det - for da jeg fulgte med på min GPS undervejs, ja så forudså jeg adskillige gange at: Kurt, nu forsvinder asfalten sgu - vi kører på markvej.

 Her godt billede skudt af Helene

Men som Helenes billeder viser, ja så var der altså asfalt under alligevel, og havde man ikke vidst det, så havde man ikke valgt den vej til GTC tur.

Det havde Kurt så, og godt for det, for det blev en rigtig god tur.

 Den lyse horisont er vestpå. Det gavnede så ikke rigtig os, da vi ikke skulle den vej.

Ja det var smalle veje, og gode sving, så det var med at være vågen og holde øje med køretøjer fra markerne - der blev nemlig arbejdet på højtryk rundt på markerne.

Vi er dog - for det meste og fleste - fornuftige MC'ister i GTC så det kørte jo bare der-ud-af. 

Turen sluttede så ved OK og da nogen havde taget "vores" parkeringsplads, så holdt vi på den anden side i dag.

Der blev så drukket lidt kaffe med kage og snakket ved bordene.

Asger meldte så ud, at han gerne ville stå for en søndagstur, og det syntes vi i turudvalget jo godt om, så det blev hurtig en aftale han ikke kunne slippe ud af laughing og som vejret ser ud for søndag er det jo den helt rigtige dag.

Tak for en god tur

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Surprisetur    -  24/9

Selv om det – på en søndag – er tidligt med start kl. 9.15, ja så var der linet 22 MC op på OK-tanken og 25 friske personer stod klar, spændt på hvad Calle nu havde fundet på af løjer.

Calle bød velkommen og fortalte de overordnede planer for dagen, som indebar, at man i år ikke måtte bruge Google til opgaverne – øv altså. Nå men vi kørte så afsted på første del af turen, som gik ind mod Padborg flyplads og Bajstrup, Vilstrup, Kiskelund for at ende i Sandager, mellem Sønderhav og Rinkenæs.

Ja der var lovet grusveje, og dem mødte vi også. De var nu ikke så dårlige at kører på, så det var ok.

Der skulle vi løse de første opgaver, så som at bestemme indbyggertallet i Egernsund og hvad BSA står for og hvad deres logo er. Jo der var ikke sparet på opfindsomheden, men Calle havde – nu hvor vi ikke måtte Google – givet nogle svarmuligheder. At de så lå så tæt, at det ikke var til nogen hjælp alligevel, var jo ikke Calles problem. Nej det var vores.

Derefter kørte vi videre mod næste punkt og opgaver. Calle glemte dog lige at informere os om, at nogle af de næste svar, ja de stod der hvor vi nu kørte fra.
Vi kørte ind over Nybøl for at ende i Snogbækskov med udsigten til Als, og først spiste vi madpakkerne før Calle igen havde fundet på løjer.

Nu skulle vi så være søkendte og skrive navne på farvandene omkring os, og dansktime med at finde på ord, for til slut at spille med bold. Syntes ikke noget gik ret meget bedre end det andet.

Så tog vi turen via Ragebøl og Vemmingebund for at runde Broagerland. Der var igen grusveje på programmet, men det var nogle dejlige veje han havde fundet.

Næste holdt var ved Brunsnæs, og det var et godt stop, for Lotte havde bagt småkager – det var det nu ikke sådan rent fysisk, for de var store. Men de smagte godt, så tak for det Lotte.
Calle havde igen spørgsmål, nu om astronauter og deres mødre – hvor får han det dog fra.

Derfra gik det ind over Gråsten og Grøngrøft, Kværs og Hokkerup før vi gjorde sidste holdt i Sønderhav. Her skulle vi gætte at et trompetstik hedder trompetstik samt hvor mange sten der var i et glas.
Ja man må sige at Calle er en sand quizmaster.

Derfra gik turen tilbage til OK-tanken hvor regnskabets time var inde. Det så ikke besværligt ud for der var da ikke brug for lommeregner til at lægge de scorede point sammen.

Der blev fundet et vinderhold, bestående af Erling, Frank og Kurt, som vandt næste års kontingent i præmie.

Vi sluttede af med at få noget at spise og diskutere dagens opgaver – som alt efter hvilke man havde rigtige – blev bedømt gode og dårlige.

 

Der var dog enighed om at Calle havde vundet den største pris – nemlig æren af at få lov at stå for næste års Surprisetur

Tak for en god dag til alle

Lars W
WEB-redaktør

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere under: Her var vi tidligere

 

Dæk Spark
18/10/2017 13:46
Jonne:
TILBUD TIL SØNDAGS TUREN. AFGANG RØDEKRO KL 10 , TUREN VIL VÆRE PÅ EN 200 KM OG ALT EFTER VEJRET BLIVE TUREN ENTEN PÅ ØST SIDEN ELLER PÅ VEST SIDEN OP I LANDET. HUSK EVT EN MADPAKKE MM . MEN HOLD ØJE MED DÆK SPARK OM TUREN KØRES. HILSEN JØNNE