Opdateret 12. februar 2019       Turkalender 2019    

Ny turkalender udkommer 26/3-2019

19/2 -19  Spiseaften på Den Gamle Kro, Gråsten. Se udsendte mail
                 Vi er 32 tilmeldte til hygge, god mad og snak.

11/3 -19  Besøg hos Ove kørerlære i Guderup. Mail udsendt 13/2-2019

Sverige 2019     OBS    - Jønne meddeler at der er fyldt op.
Man kan komme på en venteliste hvis der skulle komme et afbud. 

Mecklenburg aug 2019 - Mail er udsendt 15/11

---------------------------------------------------------------------------------------

Sverige 2019

Onsdag havde vi lige et lille info møde om vores tur til Sverige, kaffen og et stykke ostemad var bestilt og som altid fik vi fin service i Bov Hallerne.
Og vi fandt frem til et par køre grupper og forskellige veje op til vores hytte by.
Tak for nogle hyggelige timer
 

Tak til Jønne for info og en hyggelig aften. Spændende oplevelser venter derudesmile

Hilsen Erling K
Ny web-master

Fra ægget til bakken  21 / 1 - 19

Det var en kold januar aften den 22, månen stod klar over Marsken længst nede i Danmarks sydvestlig hjørne. Bjarne B havde inviteret til firma besøg Hos Hartmann, som er en af de førende i verden med produktion af æggebakker , de har 5 steder rundt i verden hvor de forvandler gamle aviser til æggebakker efter de er blevet læst.

I Tønder lave de ca. 2 millioner bakker om dagen ( Der skal nogle høns til og fylder dem op hver dag ) Vi fik set alt i produktionen , ja jeg vil på stå at havde de kongelige været der på besøg havde de ikke fået så meget og se som vi fik, og vi måtte tar billede af alt dog ikke af selve støbningen af bakkerne. Men vi startede ved et par Jet turbiner ( Måske tidlige F16 Motorer ?????) som dog kørte på gas og jeg kan ikke huske forbruget men der kørte mindst en af dem, da de er hjertet i hele produktionen og de bruge noget mere en en lille hus stand og de er igang 24 timer i døgnet så nær som 4 til 5 dage om året. De lavet en masse strøm til nettet men det vigtigste for produktionen de lave en masse damp ( Ca. 280 grader ) så de kan få kogt aviserne godt og få skummet bogstav og tal mm af og sorteret til side.
Vi var inde i deres lagerhal hvor de opbevarer genbrugspapiret inden de smider det i den store gryde og heraf bruger de hver dag ca. 300 tons .
Og så kom vi ind i produktionen , vi så de noget ældre anlæg som stadig køre fint og ja der er papir/støv/æggebakker over det hele og det samme i det nyere anlæg som dog tydelig var noget mere optimeret, støbning af æggebakker tranport ind i ovnen til tørring ekstra presning, transport hen og blive samlet sammen i store bunker og ind i en ny hal for og få logo mm på til div. lande og producenter og så videre til samling på paller og pakkes ind i plast og på lager for en kort tid inden turen går videre ud i verden.

Og så til slut var der kaffe/ kakao og kage til alle, inden turen gik hjem af.

STOR TAK TIL BJARNE B for en spændende aften og tak til Kirsten for kage

Hilsen Erling K
Web redaktør

 

Turmøde      9/1-19

Godt nytår til jer alle -
og jeg håber Jønne finder knappen med små bogstaver laughingmoney-mouthcool

Turudvalget mødtes hos Jan til første møde i år, og kalenderen er fyldt halvt op med input fra medlemmer som gerne vil stå for en tur. Det er rigtig godt så mange har budt ind.

Så har der været nogle mails omkring kontingent. Ja har man betalt til sæsonafslutning skal man jo ikke betale igen. Det skal jeg nok huske, at sige til Erling at han skal skrive næste gang innocent 
Der er 82 som har betalt kontingent for 2019, og de resterende gamle medlemmer vil få en privat besked om "Betal, eller du er udmeldt" - måske lidt blødere, men noget der ligner wink.

Vi fik snakket en del i turudvalget om tilgang af nye medlemmer inden sæsonstart. 
Vi blev der enig om, at nye medlemmer skal ventet med at blive meldt ind, indtil vi har kørt med dem nogle gange, og det vil sige i løbet af april.
Vi mener ikke at man skal kunne melde sig ind i vintermånederne, hvor vi ikke får kendskab til hvem de er (selv om de anbefales af medlemmer) eller hvordan de kører.
Også meget rimeligt i forhold til, at pladserne på de interessante ture først og fremmest skal gå til "gamle" medlemmer.

På turudvalgets vegne
Lars W
WEB-redaktør

Julebuffet    17/11

Atter i år var der indbudt til hyggeligt samvær i anledning af den forestående jul, og atter var det Grænsehallens bowlingcenter der stod for skud. 
Der var tilmelding fra 34, og det fyldte næsten bowlinghallen op.

Der var fri fordeling, og folk fandt hurtig sammen med 4 på hver bane

Der blev forsøgt på mange måder at vælte de opstillede kegler. Ikke helt let, så det var godt banerne var adskildt af en god solid rende.

Havde man i stedet befundet sig i en butik med flotte dyre glasvaser, ja så kunne man nok have nedlagt alle med en tot vat.

Efter bowlingen ventede det dejlige mad, og der blev selvfølgelig gået til den. Jo det kan de altså godt finde ud af.

Undervejs blev der uddelt et par præmier til folket for de gode forsøg. 
Dan blev nr. 1 - ja faktisk tæt på banerekorden, det var flot. Men han har garanteret øvet sig siden sidste jul.

De to næste præmier gik til den herre og dame som kom tættest på 100 point.
Hans Skrydstrup og Bente Haugaard løb af med de to præmier.

Der blev vanen tro også sagt pænt farvel til afgående turudvalgsmedlemmer. Kurt og Hans P fik noget godt vin, og Bjarne får sit ved given lejlighed.
Der skal lyde et stort tak til de 3 for det gode arbejde.

For mit eget vedkommende - ja så bebudede jeg et kommende, delvist farvel til foreningen, da jeg søger nyt job, og det er så øst for Storebælt det bliver.
Det havde turudvalget fået besked om på sidste turmøde (hvor spørgsmålet om WEB-redaktør så lige pludselig blev meget aktuelt) så der var også noget vin til mig. Dog ved jeg ikke helt nøjagtigt hvornår det bliver, men jeg vil da sige mange tak for den dejlige tid vi har haft sammen på MC ture, både hjemme og udlands.
Jeg er stadig med på turen til Trollhatten og forbliver medlem i GTC - for det har bare været super dejligt.
Og så håber at gense jer til forskellige arrangementer ved lejlighed - og ikke mindst, så vil jeg da gerne invitere på weekend sådan lignende Lollands turen når der er lejlighed.

I ønskes i hvert fald gode MC-veje og godt MC-vejr fremover - for det bliver ikke så tit jeg kommer til mandagstur cool.
Erling bliver ny WEB-redaktør og han bliver sat på når den nye opdatering bliver gennemført på siden.

Julehilsen Lars W
WEB-redaktør

Turudvalg nyt

Til orientering så kan vi meddele at turudvalget har fået tilsagn fra Frank Simonsen, om at han gerne vil indgå i turudvalget.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Løvfaldstur     4/11

Sidste weekend skulle være gået op på vestkysten nord for Oksbøl for og se krondyr flokken som husere i området der, men dag vejret var lidt frisk blev turen udskudt til denne søndag, hvor hans så kunne køre sin planlagte tur som vores løvfalds tur.

Hele 17 mc og 20 personer var mødt op i Rødekro og klar kl. 10,00, men så kom Hans P i stor jakke og bil og måtte aflevere sin GPS til Hans S, da han var blevet meget mandesyg hæ hæ.

Hans S tog udfordringen op og kørte flokken op gennem Sydjylland inden i landet, flot tur og han holdt håndtaget stram for og komme op på vestkysten ingen pauser her, der var helle ingen rygere som skulle lide med ikke og få noget frisk røg.

Men som Hans sagde da det viste sig at Bente havde lavet bolle med pålæg, at han havde han vist det så havde der for længst holdt pauser, når men super initiativ fra Bente og fra at Andreas kørte så forsigtig at der ikke skete noget med de gode bolle, tak for det.

Krondyrene var der ingen af, så da kaffen var drukket og bollerne spist op, så skulle vi afsted og efter 2 halve gang gashåndtag så stod de kære krondyr lige der en ca. 40 til 50 stykker, så fik vi lige vores mål opfyldt, og turen gik videre ned af kysten ind gennem øvelses terræn, for til sidst og ende i Ribe, hvor turen var slut,

ja dvs. Hanne havde svejset en kage sammen som vi lige skulle have aflivet, igen godt gået og tak for kagen. Herefter var der fri hjem kørsel og den officielle GTC kalender var opbrugt med turer for i år.

Hans S holder andagt over sæson 2018 på årets sidste tur, med opsændelse af bønner for en god sæson 2019


Tak til Hans P for en godt planlagt tur og Hans S for god gennemførsel.

Hilsen Jønne
Fotograf og skribet

Søndagstur     28/10

12 motorcykler var til stor overraskelse mødt frem på en kold parkeringsplads i Rødekro. 

Her i blandt Hanne som skulle vise din nye GS - jo der blev stimlet sammen om den.

Vi blev på demokratisk vis enige om at korte turen ned og blive nede i vores landsdel. Vejrmeldingerne oppe nordfra lovede ikke for godt.
 
Turen blev forlagt til Vidåslusen for at se om der var begyndt at komme de store flokke af gæs og hvad der ellers dukker om i marsken.

Vi fik så også provianteret både med smørebrød og varm kakao. Det lunede.

Efter en hyggelig time i restauranten kørte vi ned over Siltoft. Her gjorde vi en kort stop lige for at tjekke nummeret på den sidste km. sten ( 280)

Så kom der lige en skift som turleder, da Henning kom til at lufte, at han kendte en vej til Rosenkrans som lige gik nord for grænsen. Alle havde nemlig ikke pas med.

Så Henning tog over og da det ikke var kommunikeret ud kørte jeg toer og var afsætter. Så gik det ellers over stok og sten og Hanne fik testet om nu også hendes nye GSer kunne klare dette.

Fra Rosenkrans fik vi fast grund under fødderne igen og så bevægede vi os øst over igen.

I Saksborg fik vi igen en ny tur leder da Frits lige inviterede hele gruppen på kaffe i Hjordkær. Dejligt igen at komme ind i varmen, og her måtte Hanne fortælle at sådan en GSer slet ikke skal styres i grus. Den kører simplethen helt af sig selv så det er en helt fornøjelse.

Tak til Hanne og Frits for kaffen, tak til Henning for initiativet til en ny rute og alle I andre for rigtig godt selvskab på sådan en kold søndag.

BMWenligst Hans P
Turleder

Sæsonafslutning 2018   22/10

Der blev startet kl. 18 med spisning for de som havde tilmeldt sig dette. Det var der 40 som havde gjort.
Desværre kunne vi havde været nogle stykker mere - hvis altså tilmeldingsfrist blev overholdt. Vi kan ikke byde cafeteria at skulle ændre antal, flere gange op til dagen. 
Og vi bliver i turudvalg nødt til at bede jer om at overholde de tilmeldingsfrister der bliver givet. 
Næste gang er julebuffet, så hvis du ikke vil stå udenfor - så få dig tilmeldt.

Det fortsatte kl. 19 med selve sæsonafslutningen jf. den udsendte dagsorden.

Der kom ikke flere til, så det var de sammen 40 som fortsatte mødet.7

Referat er lagt op på siden Referater, hvor man kan læse lidt om hvad der skete og blev vedtaget.

I kaffepausen blev der snakket lidt løst og nogle fik gode ideer til turudvalget som vi efter kaffepausen samlede ind. 

Desværre fik vi ikke et fuldtalligt Turudvalg. Det er lidt ærgeligt nu vi er så mange som faktisk 100 medlemmer. 
Ser man rent fremmøde mæssigt er 40% ret godt. Men det kunne da være bedre. 
Vi blev efterfølgende enig om, at hvis der nu sidder en der gerne vil udfylde den ledige plads, ja så kontakt turudvalget - det er ikke for sent.

Ellers glæder vi os til næste sæson.

Hilsen Lars W
WEWB-redaktør

Surprisetur   7/10

Årets surprisetur startede fra Løgumkloster, og en pæn flok mødte op. Det var også et fantastisk vejr - selv om temperaturen manglede lidt.

Calles surpriseture er jo en blanding af kørsel og små konkurrencer. Om turen over slusen var en af dem ved jeg ikke.

Men man kører jo kortere strækninger for så at finde ud af hvad Calle har i boksen af opgaver.

Det ligner en opgave med orientering, men forstår GTC'er at bruge sådan et skilt - ja man ved aldrig

Undervejs skal der også være plads til en madpakke og kaffe.

Glæden ved at kører MC sådan en dag er stor - ja man kan åbenbart ikke få armene ned, eller var det succes på sidste opgave ?

Ja det er forskellige evner som kommer på prøve

Selv om det for andre ser åbenlyst ud hvem der er tættest på snor, ja så skal der selvfølgelig et tal på papiret.

3 tilfredse GTC'er som åbenbart har gjort det bedst - eller mest heldigt

En tilfreds turleder, mange tak til Calle for en sjov tur.

Ja så kan vi kun vente til oktober til næste surprisetur.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Mandags-Sæson-Slut-Tur  24/9

Ja så nåede vi så langt på sæsonen, at den sidste mandagstur skulle køres. Øv det er gået alt for hurtigt.

Men det kunne trække 23 MC ud på hjul - og pigekoret, de vanlige 3 kiss Connie, Lotte og Trine på bagsæde, ja så kunne det kun gå godt.
Erling proklamerede at han havde sørget for tørvejr - ja det holdt næsten.
Vi skulle til Leck, for der havde han set en iskiosk som ikke var lukket endnu.

Det gik ad små veje, men til en forandring for Erling - alle med asfalt. 

Vi kom hurtigt ned over grænsen, og der blev farten sat lidt op. Vi havde kun 47 minutter laughing jf. Erling.

Men den forholdsvise korte tur, gjorde nu ikke noget på dette tidspunkt. Mørket kommer hurtigt og temperaturen manglede da lige et par grader.

Undervejs så jeg, at længere nede i kolonnen lå en uden lys på. Desværre lå jeg for langt fremme til at gøre opmærksom på det. Men jeg undrer mig, at ikke de nærmeste også opdagede det, og fik det rettet.

Parkeringspladsen i Leck blev fyldt godt op, og der var lige tid til en kort snak, inden iskiosken blev indtaget.

Det var godt at Erling havde advaret om at vi kom, for der var 3 piger på vagt - men ingen kunder i butik. Det kom der, da vi væltede ind.

Jeg tror de har fået et løft i omsætningen på 500% for den stund vi var der.

Et sjældent syn fik vi også at skue laughing ikke en fugl eller kronhjort eller lignende

 Næ det var Peter Brodersen i STØVLER ! 

Tak for en god tur, og nu ser vi frem til en ny sæson med mange dejlige mandagsture.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Rynkebytur med Bjarne  17/9

Mandagens tur blev en rolig oplevelse wink det - om ikke gode vejr - så i alt fald tørt og uden blæst, gav en god start på Bjarnes tur som skulle gå efter solen.
Først tænkte jeg - det bliver en lang tur, for der var nu godt overskyet.

Jeg fik ikke lige talt, men jeg mener der var en 15 MC klar på pladsen, og vi kørte så ud for at finde solen.

Den var noget svær at finde, selv om vi søgte ad de små veje. Bjarne havde fundet en del af de ret mindre veje - men de var både med asfalt og pænt rydtet.

Om det var afsøgning efter et sted hvor solen slog igennem, eller Bjarne var gået i Team Rynkeby mode, ja så gik det i fremad i et roligt tempo.

Der var både sving den ene og den anden vej, og selv om nogle af de lige stykker indbød til lidt gas, ja så var kolonnen faktisk samlet hele vejen.

Det var nu også det, som var baggrunden for Bjarnes tempo. Der er nogle gange, hvor der er fart på så man næsten ikke får set naturen, og det ville Bjarne her i efterårs-aften-skumringen. Ja sol fandt vi ikke.

Og oven over skyerne, hvor solen altid skinner, ja der brandte gløden også lidt ud, så det var blevet noget mørkere da vi kom tilbage til Burger King.

Tak for en god tur - og selvfølgelig det gode selskab.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Ertebøl 2018    13-16/9

21 m/k var vi samlet til en fantastisk weekend, på Ertebølle Strandcamping.

15 ankom torsdag, resten kom trissende i løbet af fredagen. Erling og Mette kom lørdag aften, efter at have været til fest hele natten.

Efter indkvarteringen i hytterne, var vi klar til et STORT glas velskænket glas Hancook øl - og her må jeg nævne det høje service niveau, som værtsparret Ingrid og Lars lægger for dagen – det er simpelthen fantastisk, sammenholdt med den lækre mad vi fik serveret - pandekager i alle mulige varianter og lækre desserter til priser, som selv vi sønderjyder finder billigt. Der var stor ros fra alle deltagere.

Fredag viste vejret sig ikke fra den allerbedste side, men efter lækker morgenmad, blev der tid til en lang travetur langs Limfjorden, og i det skønne område omkring campingpladsen. Flemming – det heldige asen – fandt selvfølgelig rav på stranden.

Efter middag havde Jønne fundet et lille ”Nutids museum” i Års, og jeg må da sige, at vores ”ikke alt for høje forventninger” blev gjort til skamme. Det var virkeligt sjovt, at se alle de hverdags ting, - mange fra 50- og 60`erne, som mange af os jo kan huske, fra de var i brug – jo der blev fortalt mange historier.

Der var alt fra handel og erhverv, samlet ind, og drevet af frivillige i lokal området. Det kan kun anbefales at besøge det.


Lørdag morgen skinnede solen, - perfekt MC vejr. Med Jønne i front, gik det af små -til tider meget små, men flotte veje, ud gennem Dyne Larsens imponerende golfbane. 

På kryds og tværs af det smukke Himmerland, langs Mariager Fjord, med stop i Lille Vildmosecenteret, hvor vi nød vores selvsmurte madpakke og medbragte kaffe. Videre gik det til Rebild Bakkerne, hvor der var is stop. 

Efter små 200 km. var vi hjemme igen, - en fantastisk tur i super lækkert vejr, hvor alt bare spillede. Stor tak til Jønne – det kan han sgu` bare den gamle.

Efter en dejlig middag med god øl og vin, og med både gin/tonic, cognac og div. fine rom og shots – flere på husets regning, trængte alle til en god nats søvn.

Søndag morgen, efter morgenmaden, bød på rengøring af hytterne, afregning og så gik det hjemad. Enkelte kørte selv, vi var en lille flok som kørte sammen af små veje, en fine tur som Jønne – selvfølgelig! have fundet.

Tak til alle deltagere, og ikke mindst Lars og Ingrid, for en hyggelig, positiv weekend.

Frits

Julemærke kørsel   10/9

Som altid er det nogle spændte unger som ikke rigtig ved om de tør sige noget. Det med at være i første række er ikke det de plejer. 

Men der går ikke lang tid før første hold er afsted, og som sædvanligt så benyttes lyskryds til at få snakket lidt i.

Vind i det lange hår - jo der er fart på, men ingen nervøsitet for der er jo god rygstøtte. 

 

 Der er også lagt en lille video ud på Julemærkehjemmets facebookside.

Videoklip

Bare tryk på "Ikke nu" hvis der viser sig et logon over skærmen.

Slesvig     3/9

Efter noget tid med ustabilt vejr, så viste denne mandag sig fra den gode side. Hvilket da også frembragte 27 MC på pladsen ved OK.

Hans S gav information om aftenens tur, hvor vi både startede og sluttede på motorvej. For ikke at det skulle blive for mørkt inden vi kom hjem igen.
Det var en lettelse ikke at skulle gennem Flensborg med så mange MC.

Det gik uden problemer at komme af motorvejen, for Hans lagde sig i god tid ind bag en lastvogn og holdt farten der.  Dog kom der alligevel lidt harmonika i den bagerste del, så Hans P måtte tænde blink for lige at advare en lastvogn bagfra. 

Der blev så kørt på små veje resten af vejen til Slesvig, og vi fandt den vanlige kaffebod.

Jeg blev så overrasket over den teknologi vi benytter hver dag.
Jeg tog lige 3 billeder - først venstre del, så højre del og til sidst i midten.
Det tænkte jeg så ikke mere over, men da jeg kom hjem havde jeg så en oplysning på telefonen. Det måtte jeg lige se hvad var.

Jo helt af sig selv havde en eller anden software tænkt for mig, og lavet ovenstående panorama billede ud af dem. Ja det plejer man altså at skulle indstille kameraet til, og så kan man ikke ligefrem hoppe rundt i rækkefølge.

Men jo det kan man altså - lidt skræmmende egentlig.

På vej hjem havde Hans sagt at når vi ramte A7 kunne man lukke op og vi skulle så mødes på Frøslev rasteplads, lige over grænsen.
Og det blev da også gjort. Men når man ligger nede i kolonnen, så husk lige at komme ud i overhalings sporet inden I banker den af.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Den Gyldne Løve    27/8

Mandagens vejr startede med regn, regn og regn. Men heldigvis kunne Frits få presset en kort periode med tørvejr igennem sidst på dagen.

15 MC fyldte pladsen - heraf var to mine cool idet jeg medbragte en gammel ven på turen. 
Frits havde dog kortet turen lidt af i forhold til programmet, men vi fik kørt nogle dejlige kringlede veje rundt i landskabet.

Turen gik rundt omkring i det lokale landskab og mange veje var jo besøgt før. Men det kan jo være svært at finde nyt.

Vi endte ved Den Gyldne Løve med kun et par enkelte vildfarne regndråber undervejs. Det var nu godt sluppet da horisonten nogle steder så dyster ud.

Udsigten over Varnæs vig fejlede dog ikke noget, og vi fik kaffe og Hanne havde bage en kage som faldt i alles smag. Der bleve i hvert fald ikke levnet noget.

Frank har dog fået en konkurrent på blinker fronten, men så længe kun en af dem er med, så går det nok.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Søndagstur på Fyn    26/8

Modtagelseskomite i Bøjden

 

 

 

 

 

 

 

Aften hos Hanne og Frits  22/8

Besøg af guide fra Sydafrika. Samling på gårdsplads hos Hanne og Frits.

Placeret i fjernsyns stuen - klar til underholdning.

Guide på slap line - forhåbentlig afslørede han sjove (pinlige) detaljer om Frits

Afslutning i det fri

Årø    20/8

Grænselandet    13/8

Asger stod for dagens tur, og vi skulle en tur til Gelting Mole. Der var annonceret kage - den gode ølkage Helene lavere, og denne gang med rigeligt smør.
Men selv det, var ikke nok til at sætte sæsonrekord - nåå jo, men desværre nok det laveste tal. Der var kun 10 MC på pladsen, og det så lidt tyndt ud.

Heldigvis er det jo ikke antallet, men deltagerene som gør turen god. Og det blev en god tur.
Asger har åbenbart en ekstra snoet funktion på sin Tomtom, og det startede allerede ved udkørsel fra Padborg. Jeg troede faktisk vi på et tidspunkt tog cykelstien bagud af Padborg og at målet var en ukendt overgang.

Men vi kom ud på normal vej og krydsede grænsen i fin stil. Sydpå går det jo hurtigt nok, og vi kom fint gennem Flensborg. Med langs havnen og under broen ud mod øst.

Der var dog ikke grusveje, men der var smalle veje. Fine veje hvor det gik tjept fremad - der kom spredning på kolonnen.

Asger havde mindet om højrevigepligt - pas nu på blev der sagt, men det var nu ikke noget der gav problem.
Det var mere tankerne om modkørende på disse veje. Vi kom til et sted med 70 km begrænsning - jamen jeg kører ikke engang 70 tongue-out 

Nå men det var nu ikke mange vi mødte, og ros til Asger for nogle gode sving på turen. Og vejret var også helt perfekt. Ikke for varmt og ikke noget regn.

Vi rullede ind på Gelting Mole og fandt et bord at parkere ved.

Helene var glad for det lille fremmøde, for det med smør gik mindre godt.
Det stod nemlig hjemme - 5 pakker.
Heldigvis havde hun opdaget det og fået købt en pakke på vejen.

Der blev snakket og hygget mens kage og kaffe røg ned.
Vejrudsigten meldte om regn kl. 21 så vi kørte lidt før, og igen anført af Asger fik vi flere snoede veje hjem.

Flokken spredtes lige efter grænseovergangen og der var det blevet mørkt. Jo vi skal snart på vintertid.

Tak for en god tur til jer alle.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

WW1 tur     6/8

Ferien er overstået, og 4 ugers brugt sommerferie er billigt til salg cool

I anledning af 100 året for første verdenskrigs afslutning, havde jeg tænkt mig at følge lidt op på vores tidligere tur til Sikringsstilling Nord, ved at vi skulle besøge nogle mindesmærker.
Min søgning på Internettet gav ikke de store resultater - hvilket overraskede mig noget - men jeg fandt et par stykker. 
Turen skulle derfor gå over Aabneraa til Haderslev.

Det var dejligt at se så mange MC møde op i Padborg.
20 stk. talte jeg det til og flere med vognkommandør kiss 

Vi kørte ud af bagvejen fra OK tanken, i håb om at kortegen ville komme lettere afsted den vej. Tror det gik ganske godt.

Turen var ikke planlagt i detaljer og blev egentlig styret af min mobilnavigation. Den giver mig undervejs mod et mål alternative ruter, og dem brugte jeg så en del.

Det gav i starten nogle gode veje, og Kliplev blev udforsket på en ny måde.

Vi mødte så andre hestekræfter, der også var ude og nyde aftenen - jo der var lidt at kigge på.

Første stop var ved Sct. Nicolai kirke i Aabenraa.
Der er opsat et fælles dansk/tysk mindesmærke - og det var dem jeg gik efter.

Flere kunne jo så fortælle, at de havde været med deres bedsteforældre til mindearrangementer tilbage i tiden.

Og Lotte blev helt saglig, for det var jo hendes barndomskirke. Så den måtte hun jo lige ind og kigge i mens vi var der. Vi hørte dog ingen sang fra kirken mens hun var derinde.

Derfra skulle vi så mod Haderslev hvor det andet sted jeg havde fundet befandt sig.
Jeg havde advaret om, at der kunne komme grusvej. Ja det gjorde der så desvære. Ikke planlagt, men det gik nu godt. Jeg havde i hvert fald ingen gener i front tongue-out

Ved ankomst til Haderslev kørte jeg mod Klostergården, hvor der skulle være noget - men jeg vidste ikke præcist hvor.
Men da den nærliggende iskiosk var lukket, ændrede jeg hurtigt plan.
I Aabenraa var jeg blevet truet - nej undskyld "informeret" om, at der ventede en tur i dammen hvis den var lukket.

Hurtigt spurgte jeg Flemming Haugaard om råd - ned til lystbådhavnen Lars, der er der noget.

Der var så lige så lukket som ved dammen - men det var jo dammen jeg skulle have været i, så jeg slap laughing

Der blev så sparket lidt dæk inden flokken spredtes i små flokke.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Kaffe hos Kurt   30/7

Først indtog vi parkeringspladsen ved biltema.

Så indtog vi vejene.

Efter små 90 km i lokalområdet blev gårdspladsen indtaget.

Så indtog vi haven og til sidst indtog vi boller og kage.

Vi var 28 mc'er hvoraf 4 var med co-pilot. Der blev snakket og hygget i haven på denne sommeraften.

Hilsen Kurt 
Turleder

Rømø   23/7

Det er midt i ferietiden, sol fra skyfri himmel - og prikken over i'et er så en GTC-tur til Rømø for at få is. Hvad mere kan man forlange.

23 MC mødte frem, og igen med flere på bagsæde. Jo der er god tiltrækning til vores mandagsture, og igen nye deltagere.
Den dag alle møder op til tur kommer vi godt nok til at fylde meget.

Vi kørte ud på dagens tur og startede med at kører lidt sydpå før det gik vestover. Hans P havde fundet nogle gode veje og det gik syd om Løgumkloster og ned forbi Sølvsted og Visby.

På det tidspunkt var sol så blevet afløst af overskyet vejr - men det gjorde nu ikke noget. Hverken for udsigten til et flot Vesterhav eller temperaturen. Det var helt dejligt at det lige tog toppen af varmen.

Det var rigeligt varmt til, at køen ved ishus voksede betragteligt da vi havde parkeret MC. Vi besatte adskillige borde mens is blev blandet med snak.

Efter en god snak blev det tid til afgang, og det foregik i spredt orden.

Selv om solen skulle gå ned 21.45 ja så var det ikke mørkt da MC blev parkeret hjemme. 

Tak for en god tur.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Hjelsminde og rundt  16/7

Strålende solskin - ja nærmest så meget, at man overvejede om man gad iklæde sig MC tøj for at kører tur. Men jo, det gad man efter kort overvejelse, for vi skulle jo til Hjelsminde efter is.

Der var 14 MC mødt frem, men pludselig fandt Hans S et af vores sjældne medlemmer på pladsen. 
Det er jo ikke alle medlemmer som kommer så tit, og derfor var det da dejligt at få hilset på Ejgil Johannsen fra Nordborg. Han fyldte 90 i sidste uge, og har lige købt ny MC.
Ja MC er nok det eneste område man ikke kan kalde ham gammel på.

Start var i dag forlagt til Kalvø - som dog havde valgt at holde lukket for træf denne mandag. 

Frits havde valgt at kører efter hovedet og ikke GPS. Det lød som et spændende valg, og han lovede at der ikke var ret meget grusvej. 
Vi fandt da også til start nogle gode veje, lidt kendt og noget mere ukendt - eller glemt - da vi jo kommer mange steder.
Flotte steder, for naturen viste sig fra sin bedste side og man blev helt glad for lille Danmark.


Muligvis var det naturen som spillede Frits et puds, da han jo kørte efter hovedet, og han glemte helt at alle vi andre var med på tur.
Meget bevidst fulgte han en længere grusvej - måske for at lokke Hanne i kornmarken - men da der ikke var mere grusvej, var det ikke lige til at overse 12 andre MC der skulle U-vende. Øv Hanne måtte vente.

Nå kolonnen kom på rette vej, og den næste grusvej - altså den planlagte - var ikke så lang, og det var da godt.

Vi nåede frem til Hjelsminde, og heldigvis var ishuset åbent.

Turen skulle fortsætte retur til Rødekro, og det skulle heldigvis foregå af små snoede veje.

Vi tog bagvejen ned mod Rødekro, langs motorvejen, og den kunne vi se var spærret med blå blink - i begge spor. Det gav så noget trafik på de veje vi havde udset os.
Ved en overkørsel sad vores kørerkursus instrukørt Jørgen og nød aftenen mens han viste biler væk. Han havde dog tid til at vinke da vi passerede. 
Der var kastet noget ned på motorvejen fra en af broerne.

Vi kom dog alle godt frem til Rødekro, og vi takkede af til Frits for en god kornmarktur - nej undskyld køretur.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Broager rundt   9/7

Erling prøvede at lokke folk ud af sofarækken, væk fra Tour de France og hvad der ellers er i TV, og man kan sige han brugte både stok og gulerod.

Grusveje og flere meter hjemmebagt kringle - lægere fra hinanden kan det da ikke være. Om det var godkendt succes med 13 fremmødte MC ved jeg ikke. Og om det var grusvejene, vejret eller ferietid der forhindrede flere i at komme ved jeg ikke - Det var i hvert fald en god kringle der var bagt.

Vi skulle ende ude ved støvlen i Sønderborg - og det gjorde vi også.

Et flot bygningsværk, og Birger kunne med stolthed kigge på stålarbejdet - jo det havde han været med til. 

Først gik turen dog ned over Sønderhav, men med det gråvejr var der ikke mange ved ishusene der. 

Vi kørte ind gennem Broager og ned forbi teglværket til den P-plads vi holdt ved sidste gang Erling tog os den vej. Derefter kom, til Bentes store glæde grusvej.
Jo fru Haugaard har ikke noget mod grusveje.


           Erling skærer kage for - den smaget godt

Vi forlod Broagerland og kørte mod Dybbøl, og ad bagvejen omkring møllen langs vandet over mod Broager - der skinnede solen, så den var der altså i dag.

Vi rundede havnen i Sønderborg og forbi det nye hotel, som snart åbner.

Og endelig fandt vi støvlen 

En dejlig tur, her på ens første feriedag - ja 4 uger ferie står på spring, dejligt.

Håber alle I andre får en dejlig ferie, for det regner jeg med at jeg får. 

De GTC'er som tager mod Bremen i denne uge ønskes en god tur, og vi andre kan mødes næste mandag ved Kalvø før vi kører tur.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Højer Sluse  -  2/7

Vores ellers gode køresystem, er blevet lidt udfordret over den senere tid. Der er indtruffet nogle fejl hist og pist, så for lige at skærpe sanserne valgte René på dagens tur at indlægge et par forhindringer.

22 MC var mødt op denne solrige aften - hvor VM i bold jo er et uinteressant indslag, nu hvor Danmark er ude - ja så undrer man sig over hvorfor der ikke var flere. 
Jeg startede derfor med at ridse vores grundregler af for afsætning, altså ved højresving hold godt før drej, ved venstresving sørg for at komme godt over og hold synligt - ikke et blødt venstresving, og skulle vi nu møde kolonnen igen, ja så ikke signaler vending halvvejs så nogen bliver hægtet af.
Og til sidst på opfordring fra Jønne, ja så husk hold position i kolonne så vi ikke hele tiden skifter højre/venstre.

Derfra fortalte René så om dagens tur der skulle ende ved Højer Sluse - ja det blev så et hak længere ude, nemlig Vidåslusen - men det vidste vi jo ikke endnu.

Vi kørte et smut ind gennem Aabenraa, i håb om at lyskurvene ville give noget spredning på kolonnen. Ak det fik lige den modsatte effekt.
Ved sidste lyskurv blev hele kolonnen lige samlet - øv det var ikke meningen.

Efter Hjortkær skulle vi nemlig lige lave en sløjfe på Snur-Om og 360 grader i en rundkørsel.

Desværre var kolonnen for samlet til at skabe forvirring, og begge øvelser gik godt. Nå vi prøver at tage fusen på jer en anden gang.

Derefter gik det lystigt vestover, og vores rullende hoffotograf Jønne var på banen igen, efter ferie ved Sortehavet.

Vi fik nogle gode veje at kører på, som René siger "min MC er en touring MC" så der var kun det grus som lå i svingene.

Det mest udfordrene må vel være brosten i Møgeltønder, men de er efterhånden så godt slidt til, at holder man sig midt på så går det fint.

Der var ikke ret mange turister - måske de kongelige alligevel havde en vis tiltrækning for området. Det gik i hvert fald let ned ad hovedgaden.

Derfra gik det så nordpå mod Højer, og vi fandt vej ud til sluserne. 
Der blev kigget op mod cafeen ved den første sluse, men det så lukket ud.

Om det var derfor vi fortsatte ud til yderste sluse, Vidåslusen, vides ikke - men desværre var resultatet det samme. Det ishus var lukket kl. 20.

Der blev dog drukket både kaffe og sodavand, og der var også nogle småkager. Vi satte os på alle 4 bænke - men der var også (næsten) kun os derude.

Udsigten blev også lige betragtet, og en glad turleder kunne skue ud over Vesterhavet.

Tak for en god tur og godt selskab.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere under: Her var vi tidligere

 

Dæk Spark