Opdateret d. 25. oktober   

Næste arrangement:          Se i  TurKalender  for mere info.

Søndag d. 30 oktober - Karoline med Hans P

Søndag d. 6. november - Løvfaldstur (hold øje med Dæk-spark)

Lørdag d. 19. novemberJulefrokost

---------------------------------------------------------------------------

Sæsonafslutning  - 24/10

Referat er lagt op under faneblad Referater

Så kom mandagen, hvor det for alvor går op for en, at MC snart skal i garagen.

Årets sæsonafslutning startede med fælles spisning, dansk bøf med løg - ja sagen var bøf, det var næsten unødvendigt at sige der kun var en bøf til hver. De var store, men gode - jo det var en god start, hvilket fremmødet jo også bar præg af.
50 ud af 81 medlemmer - det ville mange andre foreninger være misundelig over.

Folket gik til den, og der lagde sig en vis stilhed over forsamlingen - for en tid. Men det er jo en god ting at snakken sådan går, det tyder jo på et godt klima.

Efter spisning kunne man betale kontingent for 2017 - hvilket en del benyttede sig af. Det er jo en god ting.

Da klokken blev 19 havde vi fået rigget til i mødelokalet og Flemming var ordstyrer som sørgede for at vi kom igennem dagsordenen.

Mange punkter blev berørt, og der kommer et referat på siden når det er blevet renskrevet af Hans S.

Midtvejs blev der holdt en kaffepause hvor der også var kringle til.

Det blev hen ad 21.30 før vi kunne afslutte mødet. 

Tak til alle de fremmødet for en rigtig god stemning

Hilsen hele Turudvalget

Vinterklargøring

Ja så nærmer tiden sig for at gøre klar til vinter og her kommer der lige en lille ide til det 

Så fryser den i hvert fald ikke tongue-out

Søndagstur 3   -  16/10

Det så i vejrudsigten ud til en god dag - klemt inde mellem nogle ret ruskende efterårsdage. Jeg havde håbet på noget bedre, men ok skidt var det nu heller ikke. 
Der var 12 andre af samme mening, så vi mødte op med stor forventning til at Jønne havde en plan. Og ja, Egon ha.. nå nej Jønne havde en plan, ja faktisk flere, men valget faldt på den korte udgave.

Vi kørte rundt i lidt diset vejr, og vejene var lidt våde - og nogle steder snavsede af jord, men det kunne gå an. Turen gik nordpå og vi kom på veje som så ukendte ud. Det er da dejligt med så mange veje man kan køre på.

Vi kom op omkring Hovborg hvor der så var frokost pause på en fin rasteplads. Vi havde være på den før - jeg kunne kende den på vejret. Dengang var det også noget fugtigt.

Derefter gik det sydpå, og nogle påstod hårdnakket at det så blev lidt varmere. Det ved jeg nu ikke om jeg vil medgive.

Vi var nu ikke de eneste som var ude, vi så en del kvæg gå rundt og vente på at blive til bøffer. De så nok frem til at øko-tiden slutter så de kan komme i stald igen.

Videre i marsken mod Kongeåen, hvor vi lige skulle af og kigge.

Der var får alle vegne som passede vegetationen - og nogle stod blot og kiggede rundt.

Vi kom ned forbi Ribe og ud over Kammerslusen - ja det eneste sted hvor Jønne altså ikke fotograferede - så det kan vi ikke vise.
Det er godt nok en lille bro at komme over, men så fik vi prøvet det.

Turen sluttede i Løgumkloster, og der var klokken også blevet 14.30. Vi havde fået kørt næsten 200 km og de varme stuer og TV kunne høres kalde.

Tak til Jønne for en god tur - og alle jer andre for godt selskab.

Hilsen Lars W

MC om 100 år

Fremtiden er spændende - men hvornår kommer den. Om der skal gå så mange år, før de ideer BMW har bliver til noget, ja det ved man jo ikke.

Men prøv at hoppe 18.20 ind i denne video og se de næste 10 minutter

http://www.presstopic.bmwgroup.com/en/live-streaming/text/THE-NEXT-100-YEARS-WORLD-TOUR-LOS-ANGELES-8201.html

Man kan så overveje, om der er noget at glæde sig til, eller der er andre måder at komme frem på som er mere spændende.

Poul la Cour  -  9/10

For de teknisk interesserede, var der arrangeret et besøg på Danmarks vindmølle-vuggemuseum i Askov. 
Ja mange har hørt om Askov i Højskolesammenhæng, men dette var godt nok en overraskelse for mange - også for dem med rødder i området. At Askov har været sådan et centrum for vindmølle teknik og viden er fantastisk.

Vejrudsigten havde ikke været imødekommende, men det vendte på dagen, så dem der valgte MC fik en god tur anført af Jønne.

Godt ankomet kl. 12 blev vi budt velkommen af Lars, og startede i afdelingen for ilt og brint. Hvordan dette blev lavet som overskud fra vind-el produktionen og hvordan det blev forbedret af Poul la Cour.

Meget interessant fortælling, om hvordan tilgangen var til at opfinde noget for almenvældets skyld - og ikke egen vindings skyld. Lidt en mangelvare i vores tid.

Vi fik også set batterikælderen - som samtidig var kølerum for drikkevarer til frokosten - som vi skulle have senere. Godt at se hvordan batterier er blevet mindre.

Der blev anrettet en dejlig frokost i skolestuen. Der hvor mange land-elektrikerlærlinge har siddet og terpet, og fået lektier for. Det var engang omkring år 1900.

Der er stadig arrangementer for skoler og der blev vist forsøgsopstillinger som nok skal få de rigtige elever til at interessere sig for teknik.
Ikke mindst med den formidling som vi oplevede - at Lars var pensioneret kunne man ikke mærke - ellers gjaldt det i hvert fald ikke passionen for vind og hvad den kunne.

Selv det nyeste med brændselsceller var også med, og igen kunne Lars fremvise simple, men let forståelige eksempler.

Derefter stod der vindtunnel og vingeudformning på skema, og det er utroligt hvad der blev fundet ud af der i Askov om det. Der er en tydelig rød tråd derfra, og til den industri som er i Esbjerg i dag.

Beriget med meget ny viden, tog vi afsted sidst på eftermiddagen - med håb om at vejret holdt, for der var tunge skyer i horisonten. Nå ja os i bil var nu ligeglad - ja faktisk måtte det godt regne.

Tak til Jønne for en god tur.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

Blue Hors  -  2/10

Frank havde givet et bud på en søndagstur, og det må sige at være en af de bedre ideer han der diskede op med. Dog var vejrguderne ikke lige med på denne ide. Der var lovet gedine regnbyger, så vi var nogle som valgte bil. 
Nå ja - nogle ville gerne have en sygedag mandag, så de skulle selvfølgelig fører sig frem på MC, som var de postomdelere i Morten Kock tiden.

Der blev kørt fra Rødekro som planlagt kl. 10 og i et vist omfang fandt gruppen frem til Randbøldal grusgrav hvor der blev holdt frokost.

Derfra var der ikke langt hen til stutteriet Blue Hors, hvor Franks datter Megan arbejder som dyrpasser. Hun havde egentlig fridag, men ville gerne vise os rundt. Og med den arbejdsplads kan man godt forstå det.

Vi kom ind og se nogle hestestalde som var lidt billige at se på - der var hverken råd til spindelvæv eller svalereder som enhver anden stald har.

Men de var godt nok solidt bygget i mursten, rustfri stål og ædeltræ. Kan godt være at det ikke er så billigt alligevel.
Når man så fik orientering om hvor mange der arbejdede der - og rengøring var et dagligt foretagende, blev man næsten misundelig. Det var ikke mange strå hø som lå forkert. 

Flotte lyse forhold og masser af plads - ja det er nok heller ikke billigt at have sin hest stående der.

Der var også reparation af en hest, hvis manke var gået i stykker. Rytteren stod i hvert fald med nål og tråd, og syede manken op - sikke et pillearbejde, men det er vel det de hestepiger elsker.

Aldrig har jeg set materielrum så flotte som her. Dækkener, tæpper og saddelunderlag lå flot lagt sammen i rette folder. Hovedtøj sirligt på hver knage, og alle pusdede efter brug - ikke noget bare slængt op.

Vi fik også lige set en hestetræner som var noget ud over det sædvanlige. En boks med rullende fortov og vandtank. 

Og stor misundelse på hestene over denne boks, med ovenvarme og vaskebørste - jo der var flere som undersøgte om ikke en MC kunne passe ind. Godt det snart er jul.


Vi kom selvfølgelig også over i garagen, og trods flere grønne Class traktorer, så var det Mercedes mobilhome for heste som løb med interessen. 
Jo de heste har det også godt på landevejen.

Vi fik sørme gået meget på denne omvisning, og ja, regnen ville ikke lige holde op.

Det sidste på programmet var den store ridehal, hvor stævner og fremvisning af hestene foregår. Også her var der et rengøringsniveau som sagde spar-to.

Megan havde bagt kage og lavet kaffe, så vi sluttede af i kantinen, hvor vi kunne hvile oven på den lange tur rundt. Skal hilse og sige, at Blue Hors er et stort foretagende.

Det var et par rigtig gode kager som Megan havde bagt, og vi fik en god halv time med snak, inden vi takkede af og kørte afsted.

Mange tak til Megan og Frank for denne søndagstur.

Tak til Jønne for at føre de seje MC'er rundt i landet og fange enhver regnbyge på vejen

Hilsen Lars W

Sæsonens sidste mandagstur -26/9

Det gode vejr fra weekenden fortsatte mandag, og det gjorde at ca. 20 MC mødte frem.

Næsten ingen af de fremmødte havde glemt mit ubetydelige problem med starteren, sikke en omsorg - tak undecided
Nå ja, men efter dette så gav jeg lidt info om dagens tur, som ville blive på en 80 km rundt i den nære omegn, og slutte i Agerskov.

Da den rullende fotograf Jønne, kun stoppede på vejen hjem fra Berlin, for at sige hej, så er der ikke billeder af kolonnen. Men vi havde en god tur alligevel. Det var lykkedes mig at finde en vej de lokalkendte ikke havde været på. Det var jeg lidt overrasket over.

Da solen gik hurtigere ned end jeg lige havde beregnet, så kortede jeg den sidste krølle af turen, og vi kom så lige før mørket lagde sig til Agerskov rundkørsel, hvor der er en grillbar.

Der var god plads, og mens nogle kørte direkte hjem (for at bestille billetter til Sydafrika) så var vi en lille flok som gik ind og fik kaffe eller varm chololade.

Vi overraskede nok grill-far, for han havde slukket for kaffemaskinen. Den blev dog hurtigt tændt igen.

Efter lidt snak brød flokken op, og det gik hjemad i mørket. Ja det var de mandagsture. Så er det kun søndagsturene tilbage inden MC skal køres i vinterhi - have starter og andre ting efterset laughing

Hilsen Lars W
Turleder

Surprisetur 2016  -  25/9

Det var et super dejligt vejr Calle havde arrangeret til årets Surprisetur. Det kunne have medført et enormt fremmøde, men kun 12 MC og 13 personer mødte frem på OK tanken ved afkørsel 76.

Vi fik orientering af Calle inden afgang, og allerede her begyndte man at tænke over hvilke spørgsmål han dog havde fundet på i år. Ja det er jo ikke til at forudse.
Vi kørte ikke langt inden første stop ved en grænsebom. Her fik vi en fortælling om Bomlauget, som nok var ment at skulle forvirre os. Men Hans S havde luret at det var nummeret på stenen som skulle huskes - det skulle han blot have tiet stille med sealed  men godt for os som fangede det. laughing

Turen gik så lidt frem og tilbage over grænsen, før vores første spørgsmål-stop i Øster Højst.
3 spørgsmål skulle besvares inden vi hurtigt kørte videre. Nå ja - hurtigt og hurtigt embarassed Starteren på min Yamaha er åbenbart gået i vinterhi så jeg måtte lige skubbe i gang.

Næste stop blev ved Skibbro i Tønder. Her blev der lige tid til en kop kaffe og Kurt havde en pakke honningkager som skulle ordnes.
Her fik vi så nogle spørgsmål, vi også fik lov at tænke over - ved ikke hvad det hjalp.

Frits var hurtig til at give mig et skub så vi kunne komme afsted. Det vidste jeg, at jeg selvfølgelig kom til at høre for senere, men heldigvis har man jo musik undervejs.

Næste stop blev ved Ballum Sluse, hvor Connie havde en dejlig kage til kaffen. 

Og ja, spørgsmålene var der også lige et par stykker af.

Nu skulle der så lige kigges på den starter, og det tydede på at det var kullene som sad fast.
Der blev fundet en "starter-sten" og skærmet med lidt malertape på starteren, og så kunne jeg selv starte igen. Det holdt resten af turen - men jeg frygtede at det ikke var glemt.

Vi kørte nu mod frokost-stoppet, og så syntes Calle at der skulle regnes lidt. Der blev udleveret opgaver på papir og der gik så gruppearbejde i det.

Jo der blev sandelig regnet på opgaven

Der skulle også udføres nogle fysiske opgaver - Ringkast - eller "ringe"kast tongue-out ja det afhang sandelig af udøveren.

Aller sidste stop, hvor den sidste rest af Connies kage blev spist, blev den botaniske afdeling udfordret.
Calle havde medbragt et figenblad, men det var ikke så vellignende, og flere gættede forkert. 

Endelig blev kursen sat tilbage mod OK tanken, hvor vi havde aftalt at få lidt at spise, som afslutning på turen.
Der er god plads og vi fik så snakket lidt om turen - og ja, Yamahaens startbesvær. Havde man så blot fået gode råd og vejledning, havde det vel været meget godt - men det var godt nok pakket godt ind.

Calle stod for det store regnestykke, om hvem der havde vundet, og kunne give de korrekte svar.

Det viste sig dog altafgørende at kunne ramme plet med ringene. Det kunne 6-gruppen med de to Hans'er og Connie, som hver vandt et års medlemskab af GTC.

Turudvalget takkede Calle, for endnu en fantastisk tur smile

Tak til jer alle for en god deltagelse - det var en praktfuld søndag.

Lars W
Turudvalget

Weekend i Ertebølle 16-18/9

Hermed et lille indlæg om klubbens weekendtur til Ertebølle.

          ERTEBØLLE  

Slivsø  -  19/9

Selv om det var oveskyet, og vejret begynder at ligne efterårsvejr, ja så holder det ikke GTC'er hjemme. En pæn flok på ca. 18 MC rullede afsted fra Rødekro kl. 18.30 - kun Jønne vidste hvorhen.

Jeg var blevet henvist til at være opsamler i dag, da min lydpotte på vej til mødested knækkede. Helt gratis havde jeg fået lyd som de bedste "rabalder-potter" fra Akrapovic.

Turen gik først nord, så vest og - ja det gik lidt rundt. Vi krydsede i hvert fald Haderslev / Tønder kommunegrænse flere gange.
Turen blev på ca. 80 km - ikke så langt men det bliver jo også hurtigt mørkt i denne tid. 

Vi endte ved Slivsø, hvor det stadig var lyst.

Der var rigeligt med kaffe og kiks - jeg tror vi kunne have været dobbelt så mange.

Mens vi stod og fik kaffen, gik snakken livligt blandt de folk som havde været på weekend i Ertebøl - jo det lød til at have været en rigtig god weekend - så blev det hurtigt mørkt.

Tak til Jønne for at ryste denne tur ud af ærmet.

Hilsen Lars W
PS. Yamahaen er indlagt på Skrydstrups hjemmesvejseri, så den kan være klar til på søndag. Surpriseturen skal ikke misses :-)

Emmerlev  -  12/9

Dagens tur til orgelbyggeren blev aflyst, da han blev kaldt til Norge med kort varsel.
Nå ja, så måtte vi jo finde på noget andet, og det blev så at fremrykke solnedgangsturen til Emmerlev. Det var nu også et rigtig dejligt vejr denne aften så gjorde nu ikke noget.

22 MC og 2 passagerer mødte frem i Rødekro, til den sædvanlige småsnak inden turleder Flemming kort fortalte om aftenens tur.

Det ville blive lidt på grus og brosten, og lidt på kryds - for det er jo ikke det store udvalg af veje, den retning ud mod Højer.

Så skulle man jo tro, at det ikke ville blive de mange afsætninger - men det kom nu ikke til at holde stik.
Ikke fordi der var så mange sving, men Flemming havde sat Jønne til at kører som nr. 2 og sætte af. Det havde Jønne så delegeret videre til Connie på bagsædet - hvilket sådan set også var en gangbar løsning.

Men men - når Jønne kører og snakker med Connie, ja så bliver der peget på mangt og meget undervejs, og det gav nogle sjove afsætninger tongue-out og på et tidspunkt var næsten ikke flere at sætte af.

Nå men vi nåede ud til havet inden solen forsvandt ned i bølgen vestpå. 

Efter lidt snak meddelte Flemming, at hjemturen kunne gøres på egen hånd, da vi ikke ville sætte af i mørke. Folk begyndte at liste af og de så tilfredse ud med aftenens tur.

Tak til Flemming

Venlig hilsen
Lars W

Nordmændene 

Ja de må vel snart få statsborgerskab i nabolandet, så tit de er deroppe tongue-out

De vil så lige vise at det også er sommer i Norge, ligesom vi her har fået et lille sommer come-back.

  

Jønne, Finn, Frits og Rene på ølbænken, og Hans S bag kamera.

God hjemtur

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere under: Her var vi tidligere

 

Dæk Spark