Opdateret d. 21. september 

Næste arrangement:         Tryk her:  TurKalender   

         25. september - SURPRISE TUREN 2016             
Calles legendariske surprisetur på ca. 225 km.
Mødetid 9.15 på OK Tanken i Padborg, Lejrvejen 12.
Der skal medbringes kaffe, madpakke m.v. og pas - samt en blyant/kuglepen.
Der køres på begge sider af grænsen - der kan forekomme enkelte grusstrækninger. Der vil være opgaver undervejs - med præmie.
Der sluttes på OK Tanken med en grillpølse.

26. september - sæsonens sidste mandagstur  cry.  Rødekro kl. 18.15

2. oktober -   Blue Hors  Tilmelding senest onsdag d. 28. sep. til Hans S

Søndag d. 9. oktober - Poul LaCour - Tilmelding senest 26. september til Jønne

---------------------------------------------------------------------------

Weekend i Ertebølle 16-18/9

Hermed et lille indlæg om klubbens weekendtur til Ertebølle.

          ERTEBØLLE  

Slivsø  -  19/9

Selv om det var oveskyet, og vejret begynder at ligne efterårsvejr, ja så holder det ikke GTC'er hjemme. En pæn flok på ca. 18 MC rullede afsted fra Rødekro kl. 18.30 - kun Jønne vidste hvorhen.

Jeg var blevet henvist til at være opsamler i dag, da min lydpotte på vej til mødested knækkede. Helt gratis havde jeg fået lyd som de bedste "rabalder-potter" fra Akrapovic.

Turen gik først nord, så vest og - ja det gik lidt rundt. Vi krydsede i hvert fald Haderslev / Tønder kommunegrænse flere gange.
Turen blev på ca. 80 km - ikke så langt men det bliver jo også hurtigt mørkt i denne tid. 

Vi endte ved Slivsø, hvor det stadig var lyst.

Der var rigeligt med kaffe og kiks - jeg tror vi kunne have været dobbelt så mange.

Mens vi stod og fik kaffen, gik snakken livligt blandt de folk som havde været på weekend i Ertebøl - jo det lød til at have været en rigtig god weekend - så blev det hurtigt mørkt.

Tak til Jønne for at ryste denne tur ud af ærmet.

Hilsen Lars W
PS. Yamahaen er indlagt på Skrydstrups hjemmesvejseri, så den kan være klar til på søndag. Surpriseturen skal ikke misses :-)

Emmerlev  -  12/9

Dagens tur til orgelbyggeren blev aflyst, da han blev kaldt til Norge med kort varsel.
Nå ja, så måtte vi jo finde på noget andet, og det blev så at fremrykke solnedgangsturen til Emmerlev. Det var nu også et rigtig dejligt vejr denne aften så gjorde nu ikke noget.

22 MC og 2 passagerer mødte frem i Rødekro, til den sædvanlige småsnak inden turleder Flemming kort fortalte om aftenens tur.

Det ville blive lidt på grus og brosten, og lidt på kryds - for det er jo ikke det store udvalg af veje, den retning ud mod Højer.

Så skulle man jo tro, at det ikke ville blive de mange afsætninger - men det kom nu ikke til at holde stik.
Ikke fordi der var så mange sving, men Flemming havde sat Jønne til at kører som nr. 2 og sætte af. Det havde Jønne så delegeret videre til Connie på bagsædet - hvilket sådan set også var en gangbar løsning.

Men men - når Jønne kører og snakker med Connie, ja så bliver der peget på mangt og meget undervejs, og det gav nogle sjove afsætninger tongue-out og på et tidspunkt var næsten ikke flere at sætte af.

Nå men vi nåede ud til havet inden solen forsvandt ned i bølgen vestpå. 

Efter lidt snak meddelte Flemming, at hjemturen kunne gøres på egen hånd, da vi ikke ville sætte af i mørke. Folk begyndte at liste af og de så tilfredse ud med aftenens tur.

Tak til Flemming

Venlig hilsen
Lars W

Nordmændene 

Ja de må vel snart få statsborgerskab i nabolandet, så tit de er deroppe tongue-out

De vil så lige vise at det også er sommer i Norge, ligesom vi her har fået et lille sommer come-back.

  

Jønne, Finn, Frits og Rene på ølbænken, og Hans S bag kamera.

God hjemtur

Ecco sko  -  5/9

Matthias havde arrangeret et besøg på Ecco sko i Bredebro. Vi skulle ud og se hvordan sko bliver lavet, og det blev et spændende besøg.

Der var mødt en god flok op i Rødekro, hvor afgangstiden var rykket lidt frem i forhold til normalen. Det ville ikke blive den store omvej, da vi skulle være fremme kl. 19.
Og på vejen stod Jon lige og filmede da GTC kørte forbi.

Men vi fik da en tur ud af det, og undervejs hoppede de to Brodersen brødre til i Løgumkloster.

Ved ankomst stod der yderliger en lille gruppe og ventede, og så var vi 25 personer der blev bænket i kantinen.

Vi fik et lille oplæg omkring Ecco, inden vi så en film om hvordan Eccos sko bliver skabt, fra ide til den færdige sko i skoæsken. Det var faktisk spændende oplysning, og man bliver overrasket over at der er 210 til 240 processer, bare i skofremstillingen.

Kurt fik lige fotograferet fotografen - og det fik han gjort flere gange

     

Efter introduktion kom vi op på loftet hvor der er et museum om Eccos historie. Det var spændende at se, fra den spæde start i 1962 - hvor de søger lokaler til en 20 - 40 personer. Det er blevet mere siden.

   

Flot bygget op hele vejen rundt og hvor man ser de gamle reklamer man husker fra 80'erne 

I midten af lokalet bliver hele processen gennemgået - ja næsten helt fra ko til sko. Det er godt nok mange huder som bliver brugt til det.

Det er også enormt hvad der bliver brugt af aluminium til Eccos skoproduktion - 130 ton om året - til støbeforme så sålerne kan laves ordentligt.
Og så ikke at tale om snørrebånd - 40.000 km om året. Ja der skal bindes et par sko.

Efter rundturen i museet så gav det kaffe og småkager i kantinen, og så blev der nok lige snakket sko - ja der var nemlig en flok piger med.

Tak til Matthias for ideen og turen.

Hilsen Lars W 

Toftlund med Svend -  3/9

Svend Christensen havde fået en invitation af hans søster, der arbejder på plejehjemmet i Toftlund, til at vi aflagde et visit med MC.
Vi var 5 som mødte op i Rødekro, lokket af grillpølser og sodavand - og ja udsigten til en køretur sådan en lørdag formiddag.

Da vi ankom var beboerne allerede ude på pladsen, og der var nogle interesserede.

Der var også 3 biler som kørte en tur med nogle af beboerne. Enkelte ville også meget gerne have en tur på MC, men det var de for usikre til.

Der blev sparket lidt dæk og kigget på MC.

Der dukkede også to BMW Isetta 300 op. En mellemting mellem en MC og en bil.

Svends søster kunne noget vi andre ikke kan med Svend. Hun kom lige med et par hurtige bemærkninger om hans samlen forråd - og et kort øjeblik var det som om hans samvittighed påvirkede ham. Men det forsvandt i selv samme øjeblik Jessica tilbød at hjælpe.

Det var en god ide og tak til Toftegården for beværtning.

Hilsen Lars W

Skodborg og Skibelund  -  29/08

Sidste mandag i september, sidste gang vi møder sent - næste gang tidligere mødetid jf. ovenstående invitation og generelt tidligere september mødetid.

Kurt havde planlagt en tur til hjemegnen, nord for Jels, og det var bare med at komme afsted, hvis vi skulle nå det inden det blev mørkt.
24 MC blev det til, og det er jo fantastisk med den tilslutning der har været i løbet af sæsonen. Det gør det specielt at møde op om mandagen.
Vi fulgte de lige veje mod Jels, før vi begyndte at køre omkring på de mindre - eller mere korrekt - slet ikke, kendte veje.

Solen stod nu lavt, og sådan er det jo på denne årstid, så det var med at være vågen. Men det var nu et dejligt område at køre i, for majsmarker og køer med lange horn var at se undervejs.

Der var ikke meget spredning på flokken, så vi fyldte en del i de områder vi kørte igennem. Det ser nu godt ud, når så mange MC kommer og skal rundt i et sving.

Udturen sluttede på en parkeringsplads hvor vi kunne stå og snakke, mens nogle kunne krydre stoppet med en tår kaffe. Ikke alle havde lige fået termokanden med. 

Hjemturen kunne så gøres i flok - hvis man ville med tilbage til Rødekro - eller man kunne placere sig bag den orange slutkører, og så falde fra når man ville.
Langt de fleste fulgte med, næsten hele vejen. Vi startede med at sætte af, men det blev jo mørkt på vejen hjem, og det gør det noget besværligt. Ja faktisk er det ikke smart at sætte af i mørke, men det havde vi ikke lige fået aftalt ved start. Heldigvis var det kun på den sidste rundkørsel det gik galt og vi fik hentet de to sidste hjem.

Men en god tur som Kurt havde sat sammen, tak for det, og det er klart et område som er værd at besøge igen. Foto er taget af Jønne og Jon.

Venlig hilsen
Lars W

Regnvejrsdag på Als   - 22/8

Efter sol kommer regn - og det blev så i dag. 
Hans S kunne ikke holde vejrniveauet fra weekenden, men alligevel troppede 14 MC med 2 passagerer op ved Burger King i Sønderborg.
Ja det er uvist om nogle stod og ventede i Rødekro, men det har jo stået fremhævet på hjemmesiden.

Hans bød velkommen indenfor - i tørvejr.

På baggrund af den fantastiske weekendtur til Lolland, blev han kronet til Kong Hans, til stor morskab for de fremmødte GTC'er - og lige så stor forundring for de tilstedeværende børn. Gu ved hvad de har tænkt.

Udenfor fortalte Hans så om dagens tur, og at han havde bemærket det havde regnet - også at det sådan set fortsatte med at regne, og han var derfor mødt op på et mere egnet køretøj. 

Nå det var nu helt tilfældigt den scooter var smidt der, og den kendte BMW blev hevet frem.

Turen skulle gå rundt på små veje på Als. 
Først ud over det gamle øvelsesterræn på Kær halvø, hvor der til næste år rykker 40.000 spejdere ind.
Så gik turen videre ud på Kær forbi lufthavnen og ud til Lambjerg og Mjang til Als gocart center.

Det var ikke meget aktivitet der var der, og det er da underligt at lidt regn kunne holde kørerne inde - de har dog 4 hjul

Turen gik videre mod Hundslev og pludselig gjorde Frank S. et stop.
Nå ja vi fortsatte i kolonnen - det regnede jo.
Lidt efter holdt Rene C. også ind, og efter et stykke var vi kun 5 foran. 

Vi måtte hellere se hvad der var galt - men det regnede jo, og Ingrid og Hans junior stod og ventede med grillpølser.
Hans fortsatte mod hjemmet og Flemming kørte tilbage og ville undersøge sagen. Jeg blev sat af for at vise resten på vej.

Det viste sig, at både Frank S og Rene C var punkteret på baghjulet. Heldigvis var Jønne med og fik hurtigt lagt en plan for hvordan man nåede det lille stykke til Augustenborg.

Alt imens stod jeg og holdt øje op ad vejen i T-krydset, og snakkede i telefon med Hans i grillområdet - kunne næsten dufte pølserne gennem telefonen - så jeg bemærker ikke halvdelen af kolonnen passerer.
De skulle jo ikke komme derfra, (fra venstre), så jeg venter troligt på Jønne i den orange slutvest - men han var længe passeret.
Jeg må alligevel være en smule værdsat, for der blev sendt stafet ud for at fortælle at jeg godt måtte fortsætte - alle var nu ved Hans.

På vej dertil begyndte min MC at te sig tosset. Det var sgu da .... som den styrede. Ved ankomst konstaterer jeg så - at jeg er punkteret på forhjulet.

Da jeg kommer frem er Jønne allerede færdig med den første lapning og kaster sig straks over nr. 2

Alt imens vi andre gufler ringridere og sodavand, knokler den gode Jønne. Og det skal han have mange tak for.
Han skal dog huske at aflevere den orange vest når der skiftes slutkører.

Ja WEB-redaktørens forhjul skal også lige tilses og nu var det allerede så mørkt at der måtte ekstra lys til.

Jeg ved ikke hvad der er for noget skråtobak eller tjærefedtet hampgarn der blev puttet i mit dæk, men det holdt da hjem.

Og disse tre fine sten var de store syndere. Ja mere skal der ikke til

Aftenen sluttede i tørvejr, og der faldt også en kop kaffe af med tilhørende æblekage. 

Stor tak til Hans for en - trods alt - god tur, og lige så stor tak til Ingrig og søn for grill og æblekage. Og ikke af glemme Jønne for effektivt arbejde med lapning så alle kunne komme hjem.

Hilsen Lars W
WEB-redaktør

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere under: Her var vi tidligere

 

Dæk Spark
19/09/2016 15:58
Jonne:
Stort TAK til Frits , Hanne og alle dem som var med på turen til Ertebøller Camping , Tak til Camping Muttter som gjorde turen helt perfekt opholdet og ikke og forglemme MADEN , tak til dem som lige gav en hånd med når det var tryk på, godt gået. Herlig tur Hilsen Connie og Jønne
14/09/2016 22:14
web-red:
Jønne har lavet et længere skriv om "De 5 GTC i Norge". Spændende indlæg under "Store Klubture" - med forslag til andre ture
14/09/2016 12:57
web-red:
Turberetning fra Hans S om Turboturen til Nordkap er lagt ind under fanen "Store Klubture"